Jubilació Parcial any 2009


jubilacio    Aquest es un tipus de jubilació especial en què ens podem retirar del món laboral a partir dels 60 anys i tinguen el 100% de la retribució. Es diu parcial per que hem de treballar un percentatge de la jornada anyal, que varia depenent del any en què es demana aquest tipus de jubilació i del tipus de “contracte de relleu”, contracte de la persona que substituirà aquesta jubilació.

   La normativa diu que per aquest any 2009 es pot sol.licitar a partir del complir els 60 anys i 2 mesos, haver cotitzat a la Seguretat Social 21 anys (veure vida laboral), tenir una antiguitat a l’empresa de 3 anys com a mínim, i la reducció de jornada seria de 82%, es a dir hem de treballar un 18% de jornada, aprox. 2 mesos l’any fins a la jubilació total als 65 anys.

• Pel grup 1, metges s’ha de treballar 304 h/any.

• Pel torn de dia s’ha de treballar 292 h/any.

• Pel torn de nit s’ha de treballar 281h/any.

Hi ha un cas especial, la jubilació parcial es pot realitzar als 60 anys amb una reducció del 85%, 30 anys de cotització a la Seguretat Social i 6 anys d’antiguitat a l’empresa sempre que el contracte de relleu sigui indefinit i per jornada complerta i d’una persona aturada. El mon de la sanitat Aquest es un tipus de jubilació que a les treballadores i els treballadors de la sanitat agraïm considerablement. Estem en un món laboral a torns (dia, tarda, nit) amb la penositat física que això comporta, sobre tot el torn de nit i amb unes càrregues físiques que deterioren de mica en mica molt el nostre cos. Arribem a una edat avançada amb moltes dolences musculars i esquelètiques que dificulten molt la realització de les nostres tasques diàries, que es poden sumar a l’augment de la complexitat de les malalties ateses en els hospitals i a l’envelliment de la població. Aquesta jubilació ens permet retirar-nos del mon laboral amb dignitat.

Anuncios

1 comentario

Archivado bajo Normatives

Una respuesta a “Jubilació Parcial any 2009

 1. Mª Angeles Samper Labarta

  Bon dia,

  Agradecere informacion al respecto.

  En enero 2010 cumplire 60 años, 36 de cotización en el INSS e ICS.
  Categoria, Aux. Clinica.
  Lugar de trabajo CAP Camps Blancs (Sant Boi)
  Según la normativa que publicais mas arriba, a los 60 años y dos meses ¿puedo solicitar la Jubilación Parcial?
  A quien o donde debo hacer la petición? a mi jefa del CAP? a RRHH?
  Teniendo en cuenta la base Reguladora en función de mi categoria, os agracería me hicieseis un calculo aproximado de la Pensión que percibiria.

  Os quedo muy agradecida. Muchas gracias.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s