Assemblea UGT-XHUP: 1/3/2010


UNA SANITAT,
UN CONVENI

Aquest dia, per primer cop l’any ens reunim els delegats i delegades dels diferents hospitals de la XHUP de Catalunya, per parlar del seguiment de les negociacions del Conveni. En resum, a la mesa negociadora s’ha arribat a parlar fins el punt tres del conveni, sense tancar-ne cap, es a dir sense arribar cap acord amb les patronals.

El que ens preocupa a la nostre secció sindical, i així ho vam manifestar a l’assemblea es que els nostres problemes de l’Hospital de Mataró, siguin extensius a altres centres de la XHUP, perquè seria un indicador de que les patronals ens estan coartant d’alguna manera degut a la crisi, perquè la Conselleria els hi ha congelat el pressupost (tenen el mateix pressupost de l’any anterior, han tingut augment 0%). Crec que no hem de caure de cap manera a la pressió que vulgui o que intenti l’empresa per què deixem de reivindicar els nostres drets com a treballadors.

La crisi no l’hem provocat nosaltres, han estat la banca que per la seva cobdícia ha anat mes enllà del que els hi estava permès, sense respectar la ètica professional. Els ens públics han mirat de sortir del pas sense un objectiu clar i tapen forats buidant les arques de l’estat, sigui del espanyol o el de la comunitat autònoma. I ara què? Ah, no hi ha diners? i el que faltava per tros, ja s’ha començat a retallar el nostre benestar social, la base de la nostra societat, la salut de les ciutadanes i els ciutadans. Però primer com sempre ha passat, els primers en parar els cops som els treballadors, d’estalviar diners no complint els pactes amb l’augment de l’IPC, o essent restrictius amb els permisos i les DPO’s, o no substituint, com esta passant a Primària de la sanitat pública i això si que afecta als usuaris amb una disminució de qualitat i servei. El que més costa d’encaixar del què passa, es l’augment de càrregs directius, per això sì que n’hi ha de diners, per tant com ens podem creure que realment hi ha problemes económics. 

Realment estem al límit i crec que ja es hora de prendre alguna acció i postura de com ens hem de posicionar davant la situació creada. El que esta clar es que no hem de pagar les treballadores i els treballadors la crisi, indirectament ja ho fem amb els impostos i els augments de l’energia i transports, però no hem de permetre que a mes s’hi sumin les nostres patronals retallen els nostres drets com a treballadors i els nostres sous.

SS. UGT CSdM

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo General

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s