Assemblea de la UGT: Serveis Públics


13-05-2010 Asemmblea de la FSP- UGT Serveis Públics

Resum de l’assemblea de delegades i delegats de la FSP – UGT de Catalunya, que va tenir lloc a Rambla Santa Mònica el 13 de Maig, va tenir una ordre del dia molt i molt interessant. Una assemblea que anava dirigida a afrontar la crisi des de la funció pública, la convocatòria es veu totalment alterada per les declaracions del dia anterior de la retallada del 5% als Funcionaris Públics i de les pensions.

Va ser una assemblea multitudinària, no hi  va faltar cap responsable de la UGT fent la seva reivindicació i mostrant la seva impotència i disconformitat a les mesures preses pel govern, amb un intent de donar un cop sobre la taula, arriben  a destemps i de la manera més injusta.

Es va comparar el marc de la funció pública a España sobre a Europa. La poca quantitat de funcionaris que tenim en vers els països veïns i de la manera que els maltractem amb els comentaris fàcils del funcionariat, sense tenir en compte el servei que ofereixen treballant 365 dies l’any les 24h. al dia, que la majoria tenen feines que arrisquen la vida i la salut  perquè la resta de ciutadans i ciutadanes tinguem una vida millor i més comode. Es va especificar de les diferències dins del nostre pais, que per Exemple a Extremadura hi ha el doble de professionals públics que a catalunya, respecte al nombre d’habitants. Es va puntualitzar que es un camp amb feines on els contractes precaris per interinatges, suplències es donen molt sovint pels horaris que s’han de cobrir, que a Catalunya s’ha de comptar que només el 60% del personal públic son funcionaris.

Es va parlar dels sous, que mentre a França hi ha un 5% de sous per sota dels 1000€, a España hi tenim a la majoria de la població, estem parlant que un 60% dels sous de la gent treballadora es mileuristra. Que de les pensions, si la mitjana esta en uns 800€, vol dir que la meitat dels pensionistes del nostre país cobren per sota dels 800€. I el xec bebè desapareix i que la llei de dependència s’atura. En resum qui paga la crisis, o el dèficit?, la nostra gent gran, els nostres fills i les persones que ens cuiden que son les de la Funció Pública.

Es va parlar de què a la llista treta en els medis de comunicació de les retallades salarials, no es parlava de les ajudes que s’havien donat als Bancs, els responsables de la famosa “crisi mundial”, ja que no se’ls demanen cap tipus de responsabilitat, això si, se’n vanaglorien de treure els seus contes de tancament anuals amb guanys. O perquè a nivell de la Renta només es pensa en augmentar les retencions als més pobres, als treballadors i treballadores i pensionistes, en canvi no es fa cap referència als mes rics i milionaris. Com sempre qui més te més hi te a guanyar.

A més s’hi pot afegir el què representa per Catalunya una mesura com aquesta, on des de fa molt de temps, els últims 10 o 15 anys, que el IPC Català està per sobre del estatal, i els nostres sous s’han apujat a nivell per sota del nivell de vida, perquè els convenis no han acceptat el IPC Català, ara a més ens congelen el sou. El nostre poder adquisitiu per on queda? Hem vist com cobrant més guanyàvem menys en els últims anys i ara ens diuen que ens hem d’apretar més el cinturó, veien com els altres:  bancs, multinacionals i  poderosos continuen al marge de la situació. Però això si, ens en sortirem, els transport públic, la llum i el gas, tot s’apuja entre un 15% i 20%. La meva pregunta es ben senzilla Algú s’ha molestat a fer contes?, no ens enganyem, si baixen els sous dels funcionaris vol dir que en els altres ens hi va una baixada del doble.

Tenim la vaga convocada, però no ho oblidis, que la Funció Pública ho som tots i ens toquen allò que es nostre, la nostra salut, la nostre seguretat, la nostra educació, la nostra administració. Tu també ets Funció Pública des de el moment que n’ets usuari.

Montserrat Masvidal

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo General

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s