Resúm assemblea 1/06/2010 sector XHUP


LA SANITAT “DESCONCERTATA” EN LLUITA PER QUE NO ENS TOQUIN ELS $OUS!!!

Resúm assemblea 1-6-2010

–         Dia 26 de maig, ens convoquen les patronals (UCH, CHC i ACES) per tal d’explicar que el Director del Catsalut els ha comunicat que els hi retallaran la tarifa i que aquesta retallada haurà de repercutir en els salaris dels treballadors.

Les patronals ens manifesten la seva preocupació pel que això pot suposar per al sector i demanen el suport dels sindicats per tal de poder parlar amb el Catsalut i amb la Consellera de Salut per evitar aquestes retallades.

–         Dia 27, ens convoquen a una reunió urgent amb el Director del Catsalut, Josep Maria Sabater i amb la Consellera de Salut, Marina Geli. Ens expliquen que degut a la situació econòmica actual i a l’aprovació del  Real Decreto, es veuen obligats a incloure en el decret que s’ha d’aprovar a Catalunya, una reducció en el concert sanitari del 3,21% i que donat que les despeses de personal dels hospitals són el 65% del pressupost de les empreses, aquesta reducció afectarà directament als salaris dels professionals.

Així mateix, ens comuniquen que els pagaments a les empreses del mes de maig s’endarrerirà fins a juny.

 En aquesta reunió, la UGT es mostra contundent, i argumenta que:

  1.  els treballadors de la XHUP mai han estat equiparats a la Funció Pública i estem molt endarrerits respecte a la resta del sector sanitari.
  2. nosaltres ja hem pagat el dèficit, portem dos anys congelats.
  3. Nosaltres no cobrem via pressupostos de l’estat i tenim dret a la negociació col·lectiva, per tant entenem que no ens podem reduir els sous.

Per tant, les pautes a seguir a partir d’avui són:

–         Es faran assemblees als centres per explicar als treballadors/es què està passant i que la XHUP està inclosa en la convocatòria de vaga.  

–         Es recomana a tots els Comitès que no es negociï cap mesura a cap centre i que allà on ho plantegin, ens ho comuniqueu urgentment.
Cap empresa pot acollir-se a la “clàusula de desmenjament” del Conveni, ja que per fer això s’ha de demostrar que no tenen altres possibilitats.

–         Hem decidit afegir-nos a una acampada que han organitzat els companys/es del SAP-UGT (mossos), del 2 al 7 de juny. Seria molt interessant que tots els que puguem ens hi sumen. Sobre tot, demanen que demà a les 10h que es quan comença, ja que hi assistirà la premsa i és important que hi hagi el màxim de gent.

–         S’estan preparant més mobilitzacions que us enviarem quan estiguin del tot acordades.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo General

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s