QUE NO ENS TOQUIN ELS $OUS!!


Avui 16 de Juny, s’ha reunit la mesa negociadora. La patronal recorda a tots els presents que degut a la interpretació del decret llei, (3/2010 29 de Maig), en el qual diu que es reduirà la tarifa a les empreses en un 3,21%, s’ha d’aplicar una retallada del 5% de la massa salarial. Això, segons ells, es tradueix en una reducció dels sous dels treballadors/es del sector d’un 5% en tots els conceptes de la nòmina a partir del mes de juny, o en el seu defecte una retallada en conceptes no salarials, quina alternativa es:

15 primers dies d’ IT a càrrec dels treballadors (segons règim general de la Seguretat Social). La supressió dels 3 dies d’assumptes propi. Una part de les DPO.

Davant d’aquesta nova situació en la negociació proposada per les patronals, UGT vol saber, i així o sol·licita per escrit, quina és la situació econòmica real de les empreses del sector i com es tradueix econòmicament aquesta reducció del 3,21%, és a dir, quina quantitat deixarà d’ingressar cada empresa.

La UGT, a més, manifesta que els hospitals a l’any 2009 van tenir un increment de tarifa del 2%, i que aquest increment no va repercutit en els sous dels treballadors/es.

Un cop fetes les reflexions pertinents per part de totes les organitzacions presents, el president demana un posicionament clar per part dels sindicats.

Els tres sindicats presents a la negociació UGT, CCOO i SMC, manifesten a la mesa la voluntat de continuar negociant el nou conveni, però no estan disposats a acceptar cap de les propostes presentades per part de la representació empresarial.

La UGT vol recordar, que el decret no especifica que aquesta retallada l’hagin d’assumir els treballadors mitjançant una rebaixa de salaris i torna a demanar a les patronals que demanin als seus associats que presentin les propostes que pensen adoptar per tal de reduir la despesa i que les retallades no repercuteixin només en els treballadors.

Un cop finalitzades les intervencions del sindicats, el president creu que convenient suspendre temporalment les negociacions, ja que no hi ha possibilitat d’acord.

Davant d’aquesta situació, creiem que és molt important que els treballadors/es del sector ens mobilitzem per demostrar el més absolut rebuig. Per tant, en els propers dies rebreu informació al respecte.

QUE NO ENS TOQUIN ELS $OUS!!

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo General

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s