Permís per Paternitat


PATERNITAT

DURADA DEL PERMÍS I QUANTIA DE LA PRESTACIÓ

13 dies ininterromputs o 26 si es gaudeix a temps parcial per acord amb l’empresa. Ampliables a en 2 dies més per cada fill o filla a partir del segon.

En el cas de les famílies nombroses, la durada serà de 20 dies. També poden accedir-hi les famílies que adquireixen la condició de família nombrosa (mitjançant naixement, acolliment o adopció) o les famílies en les quals hi ha una persona amb discapacitat

Aquests són ampliables en 2 dies més en els supòsits de part, adopció o acolliment múltiples

per a cada fill a partir del segon o si un d’ells és una persona amb discapacitat.

Quantia equivalent al 100% de la base reguladora del treballador

GAUDIMENT PER LA MARE

No és possible. És un permís exclusiu dels pares, si no es gaudeix es perd.

Requisits de cotització prèvia per a dret a cobrar la prestació: S’exigeix tenir cotitzats 180 dies en els 7 anys anteriors al dia que es produeix el naixement, adopció o acollida, o 360 dies en tota la vida laboral.

DESTINATARIS DEL PERMÍS Pares treballadors per compte d’altri, per compte propi o autònoms, i pares treballadors afiliats a qualsevol Règim Especial de la Seguretat Social.

FORMA DE GAUDIMENT DEL PERMÍS El permís podrà gaudir-se de forma ininterrompuda, des del moment del naixement, adopció o acollida, fins 13 dies després que finalitzi el permís per maternitat de la mare.

Pots fer les teves consultes al SIAM (SERVEI INFORMACIÓ, ASSESSORAMENT I MEDIACIÓ PER A LA DONA DE LA UGT DE CATALUNYA). El telefon de consulta és 93 329 86 42.

Deja un comentario

Archivado bajo Igualtat

Deja un comentario