UGT: En defensa de l’estat del Benestar


Des de la UGT considerem que les mesures anunciades pel Govern referents a la reducció de la despesa en Sanitat són un atac directe a la qualitat del Serveis Públics com a pilar fonamental de l’Estat del Benestar, i a més tenen una clara intencionalitat d’impulsar la seva degradació i posterior privatització.

La crisi no pot justificar cap pas enrere en polítiques socials i hem de continuar tenint un sistema sanitari considerat dels millors. Amb les mesures encetades pel Govern, s’està posant clarament en perill aquest model, cal preservar el sistema actual, garantia de servei públic.

Creu aquest govern en l’assegurament públic i universal?

O pel contrari només aposta per un model basat en el sector privat?

Si prenem com a referència les actuacions que està posant en marxa el Govern, tot fa pensar que amb l’excusa de la crisi, tot s’hi val. La UGT pensa i manifesta que no es així. El model de Salut universal i finançat amb els nostres impostos, és un dels garants de l’estat del benestar i una qüestió irrenunciable, des de tots els punts de vista.

La UGT, com no pot ser d’un altra manera, està a favor de la racionalització de la despesa, però no a costa de la Salut dels ciutadans. Amb la retallada anunciada pel Govern al sector Salut tant públic com concertat, on quedarà l’equitat de serveis sanitaris pels ciutadans?, què passarà amb les llistes d’espera de les que fins ara feien bandera?

Les últimes informacions són que al sector dels nostres Hospitals, aquells del sector concertat (Xarxa d’utilització Pública) arribaran retallades en l’activitat, a més de les ja implementades retallades de sous dels treballadors, això traduït al llenguatge del carrer i a la vida dels ciutadans no vol dir un altra cosa que menys serveis, desplaçaments per rebre alguns tractaments, reducció de serveis als hospitals comarcals, augment de les llistes d’espera i reducció de personal amb la conseqüent pèrdua de qualitat assistencial.

Hem de garantir un sistema que ens permeti no fer cap pas enrere en la prevenció, protecció i cura de la nostra salut, i que aquesta segueixi sent universal i gratuïta.

EN DEFENSA D’UNA SANITAT PÚBLICA, UNIVERSAL I DE QUALITAT SENSE COPAGAMENTS

EN DEFENSA DE L’ESTAT DEL BENESTAR

NO A LES RETALLADES DELS SERVEIS PÚBLICS CONCERTATS

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Noticies

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s