Nota Informativa del judici del 8 de Març al TSJC


RESUM JUDICI RETALLADA 5% CENTRES SOCI SANITARIS I SALUT MENTAL

El dimarts dia 8 es va celebrar el judici per la retallada del 5% que afecta als centres  Soci – Sanitaris i de Salut Mental, és a dir, els que els hi és d’aplicació el Conveni Transitori.

La UGT, així com la resta de Sindicats, hem rebatut amb fermesa els arguments de les patronals, deixant clar que el Decret-llei no faculta a les Direccions dels centres per a aplicar unilateralment la retallada i que per tant la disminució dels nostres salaris ha estat il·legal. A més hem recordat, que no se’ns pot equiparar als treballadors públics només per a les retallades, ja que:

  • Estem amb salaris congelats des de 2008, mentre que a la funció pública han tingut els increments anuals al 2009 i 2010 via pressupostos de l’Estat i/o Generalitat.
  • Que les nostres condicions salarials, socials i d’estabilitat d’ocupació, estan a anys llum de les de la funció pública, i continua sense complir-se la Disposició Addicional 5a. de la llei de Sanitat de l’any 1990 que tenia com a mandat l’equiparació amb els treballadors de l’ ICS.

        

         Ara ens toca esperar la sentència que de ben segur marcarà molt la de la resta de centres de la XHUP. Tan bon punt tinguem notícies us les traslladarem.

Recordem que la UGT, abans de Nadal i amb un exercici de responsabilitat, va aprovar en una assemblea la possibilitat d’arribar a un acord amb les patronals per millorar la situació en que ara ens trobem i que els gestors pel futur immediat anuncien pitjor. El nostre objectiu era minimitzar l’impacte de la retallada i evitar consolidar una disminució de la retribució fixa. Aquell acord ja no és possible.

         Per això us hem de recordar que la lluita dels treballadors de la sanitat concertada encara no ha acabat, amb sentencia o sense ella haurem de trobar formules  perquè els nostres salaris i les nostres condicions tornin a ser les que eren abans de la retallada. No podem permetre’ns cap pas enrere, hem de estar alertes i seguir amb les nostres reivindicacions.

La UGT REIVINDICA, EL 5% ÉS NOSTRE,
i continuarem lluitant per a que això es compleixi.

Per tot això, i en espera de la resolució judicial,  reiterem la nostra voluntat negociadora i exigim que es reprenguin les negociacions del nostre conveni.

 

Tos junts, amb UGT, sumen i fem força per preservar els nostres drets. Plantem cara!!!!

Barcelona, 9 de març de 2011

Descarregar .pdf nota judici[1]-20110308

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Negociació VIII conveni

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s