PRL: Treball Nocturn a Torns


Recomanacions per als treballadors i treballadores

— Feu àpats lleugers i de fàcil digestió. Disminuir el consum de greixos: substituir el consum d’embotits per pollastre fred, formatge i fruita fresca.

— Fer una dieta equilibrada. Menjar cada dia dues racions del grup de la carn (carn, peix, ous, llegums, fruits secs…), dues racions del grup de la llet i derivats (llet, mantega, formatge…), quatre del grup de les fruites i verdures, i quatre del grup de pa i cereals. Cal repartir aquests aliments durant tot el dia considerant que cada àpat ha d’incloure aliments d’aquests quatre grups.

— Desenvolupar una estratègia individual per millorar el son: aconseguir el suport de familiars i amics, escollir espais foscos i silenciosos per dormir, mantenir un horari regular dels menjars, evitar els àpats pesats abans d’anar a dormir, evitar prendre cafeïna, estimulants i alcohol en general 2 o 3 hores abans de dormir, i fer exercici amb regularitat.

— Acudiu als reconeixements mèdics del servei de prevenció i referiu qualsevol problema de salut i/o d’adaptació. Recordeu que la normativa estableix el dret dels treballadors nocturns a ser destinats a un lloc de treball diürn quan es detectin problemes de salut (Art. 36 ET).

— No automedicar-se i evitar els medicaments per dormir. Els medicaments per dormir només es poden fer servir amb prescripció facultativa i quan existeixin trastorns del son o dels ritmes circadiaris, però no és recomanable consumir-los de forma regular ja que també poden crear dependència.

Llegir el document senser: treball_nocturn_torns_2010-1[1]

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Prevenció

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s