1 de Maig – Día Internacional del Treball


El Dia Internacional dels Treballadors, el Primer de Maig, és la festa reivindicativa del moviment obrer mundial.

Bon dia companys i companyes,
 
com cada any ens posem en contacte amb vosaltres per convocar-vos a la manifestació del primer de maig que començarà  a les  10.30h, a la  Ronda de Sant Pere/Plaça Urquinaona.
 
Des de la UGT Maresme us convoquem a totes i a tots a participar d’aquest esdeveniment, aquest any amb més motiu que mai degut a la situació en què ens trobem. 

La gent del nostre territori sempre ens hem implicat en el desenvolupament de totes les actuacions que es fan a nivell nacional, i estem segurs que en aquesta ocasió no serà diferent.
 
Per tot això us esperem a totes i tots al C/ Fontanella, 20, cantonada Plaça Urquinaona a les 10:00 h.

Us demanem que feu extensiva aquesta convocatòria a la resta de persones que tenen relació amb la UGT Maresme.
 
Salutacions cordials

———————————————————————————————— 

Aquesta jornada de lluita pels drets dels treballadors fou establerta al congrés obrer socialista celebrat a París el 1889. Es decidí que, en homenatge als Màrtirs de Chicago, l’1 de maig seria el dia de protesta i reclamacions obreres. En aquell moment, la gran reivindicació que s’establí fou la jornada de 8 hores. La vaga era l’instrument que es decidí d’emprar cada 1 de maig per forçar la patronal i els Estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores.

 

La campanya tingué molt d’èxit i, a poc a poc, prengué importància i es consolidà com a jornada de lluita de tot el moviment obrer mundial, més enllà de les tendències i faccions ideològiques. Amb la conquesta de millores laborals i socials, el dia anà perdent càrrega reivindicativa per agafar un caire més festiu i de remembrança dels fets de Chicago de 1886. Actualment, gairebé a tots els països occidentals (Estats Units i Gran Bretanya en són excepcions notables) és un dia festiu i ja gairebé sense càrrega reivindicativa; àdhuc s’ha perdut el caràcter commemoratiu per convertir-se en una simple festa més del calendari.

 

 

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo miscel·lània

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s