Noticies de la UGT


Barcelona, 24 d’octubre de 2011
LA UGT CALCULA QUE EL GOVERN DESTINARÀ 18 MILIONS D’EUROS PER ENVIAR A L’ATUR 1.500 TREBALLADORS DE LES EMPRESES DE LA GENERALITAT

Després de deixar ferida de mort la sanitat pública catalana, la UGT-Generalitat acusa el govern de voler portar 1.500 persones més a l’atur en els propers mesos, seguint la seva particular creuada privatitzadora dels serveis públics, amb la qual té previst adaptar el sector empresarial públic a les seves necessitats polítiques.

Segons els càlculs de la UGT de Catalunya, el govern destinarà 18 milions d’euros -6 milions en assessorament jurídic, 4 més en “estudis” de recursos humans, i 8 milions en indemnitzacions- per fer efectius aquests acomiadaments en més de 80 empreses públiques. Per al nostre sindicat resulta curiós que, per a dur a terme aquesta “mesura d’estalvi”, el Govern de la Generalitat destini aquesta importantíssima quantitat de diners de les arques públiques.

Sembla que l’austeritat pressupostària serveix com a excusa per enviar a l’atur a determinats treballadors públics, però no per a deixar de contractar empreses privades caríssimes, i també molt determinades, que gestionaran aquesta nova execució sumaríssima de serveis públics. Tot i que, la Generalitat disposa d’un cos jurídic propi i assessories jurídiques en aquestes empreses, ha decidit adjudicar la gestió dels acomiadaments a despatxos d’advocats de “reconegut prestigi” amb un cost previst per la UGT de Catalunya d’uns 6 milions d’euros: Incasol (130.000 euros), GISA (50.000 euros)… i així fins a més de 80 empreses.

La mateixa situació es repeteix quan, malgrat existir la conselleria de Governació amb una secretaria d’Administracions Públiques específicament dedicada a vetllar per la bona gestió dels recursos humans a les empreses públiques, i de disposar d’un ampli ventall de directius i gerents responsables de recursos humans a les pròpies empreses, el govern decideix encarregar “estudis” dels seus propis recursos humans a empreses privades externes (Agència Catalana de l’Aigua 60.000 euros ; Incasòl, 40.000 euros…). En total, les nostres estimacions són de 4 milions d’euros més.

Per a la UGT de Catalunya resulta especialment indignant comprovar que aquests alts directius i gerents d’empreses públiques cobren 100.000 euros anuals, però que són incapaços de fer un estudi dels recursos humans de la pròpia empresa que dirigeixen.Per a la UGT de Catalunya queda clar que l’actual govern de la Generalitat o bé no confia en la capacitat tècnica dels seus propis treballadors o bé el que vol és malbaratar 10 milions d’euros de diners públics en estudis externs i assesosries jurídiques “per a rics”.

El capítol del cost de les indemnitzacions dels ERO a les empreses públiques, l’actual director general de relacions laborals i qualitat en el treball ja el té resolt. Així ho manifestava, després de tancar l’ERO a GISA, en un col·loqui organitzat per la firma internacional d’advocats més gran del món, en un auditori de gerents i empresaris: “és un mal costum pagar més del mínim legal establert de 20 dies per any treballat”. És a dir, en relació als ERO a empreses públiques, l’actual govern dedicarà més diners públics per gestions externalitzades a empreses privades (10 milions d’euros) que en les pròpies indemnitzacions per acomiadament (8 milions d’euros), que seran les mínimes legals.Tanmateix, els responsables del Departament d’Empresa i Ocupació són els que han de supervisar la correcció dels ERO a les empreses públiques de la Generalitat. Per la nostra organització és evident que el departament és “jutge i part”.

La UGT de Catalunya no tolerarà la indefensió dels treballadors i les treballadores pel fet de ser públics, ni la destrucció dels serveis públics, ni de l’ampli espai econòmic que cobreixen les empreses públiques catalanes.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Noticies

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s