Les propostes de la patronal


images UGTCSDM

 

 

Nota informativa conveni sanitat concertada

Ahir a la tarda (12 de novembre ) es va celebrar una nova reunió de la mesa del conveni de sanitat concertada.

Només començar aquesta reunió, la part social demana un recés per tal de consensuar un posicionament unitari. Així doncs, es presenten una sèrie punts, suma de la reivindicació de cada sindicat.

Davant d’aquest posicionament, que les patronals interpreten com una tornada a l’inici de les negociacions, ens responen dient que a alguns punts ja han donat resposta i que no entenen aquesta marxa enrere donada la limitació de temps que tenen.

Després de tots les intervencions, el president, intenta fer reflexionar a ambdues parts, tant patronals com sindicals, recordant a la tots els presents, que no ens trobem en una “negociació a l’ús”, que la situació econòmica continua sent molt complicada i que a 1 de gener la majoria de treballadors del sector quedarien desregulats per la finalització dels pactes/convenis. Vol incidir, en que tothom ha de pensar si realment vol conveni de sector o no, per què -si no es vol conveni, no cal allargar les negociacions innecessàriament-i s’ha de començar a negociar als centres. Per tat, demana a les patronals que si volen conveni rebaixin les seves pretensions i als sindicats que facin peticions “realistes”.

Acte seguit, el mateix president, demana reunir-se per separat amb cada una de les parts. Després d’aquestes reunions, on suposadament, cada sindicat ha marcat les seves línies vermelles, es reprèn la negociació. Les patronals diuen que, un cop copsades les peticions de cada sindicat, es reuniran i faran arribar una proposta finalista, intentant donar resposta abans del dimecres dia 19 de novembre, data que s’ha fixat per la propera reunió, i en la que s’haurà de decidir si hi ha possibilitat de conveni de sector o no.

També vol recordar, que ja no estem al VIIè conveni i si no som capaços de saber exactament d’on partim serà molt difícil arribar a cords.

La UGT, manifesta que sabem que ja no estem al VII conveni de la XHUP, però al referendum de treballadors, no es va acceptar la proposta de la mediació, per tant, si la proposta final és la mateixa, difícilment hi haurà conveni.

http://www.ugtpublic.org/sanitat/2014/11/13/nota-informativa-mesa-conveni-sanitat-concertada/

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Conveni

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s